Autoschade

Wat te doen bij autoschade

Blijf rustig en beleefd. Een ongeluk of schade is nooit leuk. Iedereen is geschrokken en vindt materiële schade aan hun eigendom altijd vervelend.

Let op! Bij gevaarlijke situaties en/of slachtoffers belt u direct 112.

Is dit niet het geval bel dan het landelijke politie telefoonnummer: 0900 – 8844.

Zorg voor een veilige situatie voor uzelf en de andere betrokken partij(en). Plaats hiervoor de gevarendriehoek.

Verzamel zoveel mogelijk informatie

Vul op de plaats van het ongeluk altijd het Europees Schadeformulier in. De linkerhelft is voor uzelf en de rechterhelft is voor de tegenpartij.

Noteer op het schadeformulier zoveel mogelijk gegevens van de tegenpartij, zoals:

• Naam

• Adres

• Telefoonnummer

Noteer ook zoveel mogelijk gegevens van getuigen. Vraag gerust naar deze gegevens.

Beschrijf de situatie zo nauwkeurig mogelijk en vul zo veel mogelijk aanvullende gegevens in. Dit voorkomt onduidelijkheden achteraf.

Let bij het maken van de situatieschets ook op details als obstakels en eventuele andere betrokken weggebruikers.

Vergeet niet ook de tegenpartij het schadeformulier te laten ondertekenen.

Fotomateriaal

Heeft u toevallig een fototoestel bij de hand? Maak dan zo veel mogelijk foto’s van de situatie. Mocht er achteraf een discussie ontstaan dan kunnen deze foto’s u helpen uw verhaal te onderbouwen.

Proces-verbaal

Wij raden u altijd aan de politie een proces-verbaal op te laten maken. Dit is van belang voor een correcte afwikkeling van de schade. Vergeet niet om altijd uw verzekeringsmaatschappij in te lichten over de schade aan uw voertuig.

Overige stappen

Is het niet meer mogelijk om verder te rijden? Bel dan een autobergingsmaatschappij. Zij kunnen uw voertuig ophalen en vervolgens bij ons afleveren.

Neem contact met ons op via 073 – 549 51 44 of 06 – 22 30 39 63, zodat wij weten dat uw auto onderweg is. Wij kunnen dan de nodige voorzorgsmaatregelen treffen.

Print deze beschrijving uit en voeg dit bij uw Europees Schadeformulier. Dit voorkomt dat u zaken vergeet op het moment dat u bij een ongeluk betrokken raakt.